Voor een campagne van de politie, schreef één van onze redacteuren deze advertorial. 

‘Maak er politiewerk van’. Dat is de naam van een grootschalige wervingscampagne waarmee de Politie meer ICT-personeel binnen wil halen. De campagne laat zien dat ICT een integraal deel is van opsporing, handhaving en het waarborgen van veiligheid.

Of, zoals ze het zelf formuleren: ‘met ICT vang je boeven’. En zo is het, want goed functionerende informatiesystemen zijn cruciaal voor het werk van de politie. De techniek speelt een centrale rol bij bijvoorbeeld het voorkomen van woninginbraken of voetbalrellen, het aanpakken van mensenhandel en het opsporen van wietplantages. De systemen die gebruikt worden zijn complex en de gebruikers ervan zijn afhankelijk van een snelle en betrouwbare informatievoorziening. ICT-werk bij de politie is dus echt politiewerk.

Lees de rest van dit artikel op 42Bis.nl